Nieuw leerboek verpleegkundige ondersteuning zelfmanagement

14 december 2017

Zelfmanagementondersteuning van patiënten is een van de kerntaken van verpleegkundigen. Hoe krijg je dat in de vingers? Het nieuwe leerboek 'Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie' mét online leeromgeving helpt verpleegkundigen en studenten op weg.

Leerboek verpleegkundige ondersteuning zelfmanagementHet leerboek is bedoeld voor studenten hbo-V en verpleegkundigen uit de beroepspraktijk die hun competenties op het gebied van zelfmanagementondersteuning verder willen ontwikkelen. Het boek beschrijft bij vier ziektebeelden hoe patiënten de ziekte het beste in hun leven kunnen inpassen. Verpleegkundigen krijgen praktische interventies en tools aangereikt die zij kunnen toepassen bij de zorg voor hun patiënten. Ook thema’s als gedeelde besluitvorming, eHealth en ethische dilemma’s komen in het boek aan de orde.

Bestel het boek nu met 50 procent korting!

Online leeromgeving

Het boek is verrijkt met een online leeromgeving. Elk boek heeft een code waarmee studenten toegang krijgen tot de leeromgeving. Hier vinden zij ‘echte’ verhalen, videoportretten, interventies, filmopnamen van consulten en studieopdrachten. Al het materiaal is bedoeld voor scholing en reflectie door hbo-verpleegkundigen in opleiding.

Auteurs

In dit filmpje vertellen de auteurs Lausanne Mies, AnneLoes van Staa en Ada ter Maten-Speksnijder hoe het boek ingezet kan worden in de praktijk:

AnneLoes van Staa is verpleegkundige, onderzoeker en lector Transities in Zorg bij Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam, Lausanne Mies is trainer en projectleider bij bureau Remise en Ada ter Maten-Speksnijder is verpleegkundige, onderzoeker en docent hbo-V bij Hogeschool Rotterdam.

Lage gezondheidsvaardigheden

Zelfmanagementexperts Jeanny Engels en Jeroen Havers van Vilans schreven mee aan het boek. Jeanny Engels over de onderwerpen lage gezondheidsvaardigen en patiëntenparticipatie en Jeroen Havers over zelfmanagementondersteuning vanuit een team.

Meer informatie over het leerboek zelfmanagement en eigen regie

Verder lezen

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten