Instrumentenkiezer zelfmanagement online

21 maart 2016

Wat is het juiste zelfmanagementinstrument voor mijn patiënt? De nieuwe Instrumentenkiezer zelfmanagementondersteuning van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) en Zelfzorg Ondersteund (ZO!) helpt bij het selecteren van het juiste hulpmiddel.

De online tool met 120 instrumenten helpt zorgverleners en zorggroepen bij het implementeren van zelfmanagementondersteuning in de dagelijkse praktijk. Snel naar de Instrumentenkiezer

Ondersteunen eigen regie

Instrumentenkiezer zelfmanagement In de zorgrelatie met mensen met een chronische aandoening richten zorgprofessionals zich steeds meer op het ondersteunen van eigen regie. Daarvoor zijn tal van instrumenten, methoden en tools beschikbaar. De Instrumentenkiezer bundelt en ontsluit dit aanbod en helpt de zorgverlener op een snelle, eenvoudige manier aan relevante informatie.

Zoeken op specifieke criteria

Door te zoeken op specifieke criteria of trefwoorden, bijvoorbeeld 'samen beslissen' of 'inzicht eigen regie' maakt de bezoeker snel een selectie van relevante instrumenten. Bij ieder instrument staat een set kenmerken vermeld, waaronder: doel, doelgroep, effectiviteit, direct inzetbaar of opleiding gewenst, vorm en ontwikkelaar(s). Sommige tools zijn voorzien van praktijkvoorbeelden.

Dynamisch portaal zelfmanagementondersteuning

De Instrumentenkiezer is ontwikkeld door de NDF op verzoek van ZO! en in afstemming met Vilans en het(voormalig) CBO. De eerste versie kwam begin 2015 beschikbaar. Met de lancering van deze geactualiseerde online versie beschikt het veld nu over een dynamisch portaal met een overzichtelijk aanbod van beschikbare instrumenten op het gebied van zelfmanagementondersteuning.

Voor wie bedoeld?

Het aanbod is in de eerste plaats bedoeld ter ondersteuning van de dagelijkse zorgpraktijk van individuele zorgverleners, zorggroepen, gezondheidscentra, huisartsenpraktijken en multidisciplinaire teams. Tegelijk is de instrumentenkiezer ook geschikt voor bijvoorbeeld een kwaliteitsfunctionaris binnen een zorggroep, een team of werkgroep die aan de slag gaat met zelfmanagement of adviseurs die trajecten op het gebied van zelfmanagement begeleiden.

Naar de Instrumentenkiezer zelfmanagementondersteuning

Verder lezen

 

 

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten