De patiënt in het hart van eHealth-implementatie

07 juni 2016

Onder het motto 'You, at the heart of transition' vindt deze week in Amsterdam de eHealth Week 2016 plaats. Het seminar staat in het teken van implementatie van eHealth. Was het beleid tot nu toe vooral gericht op organisaties en IT-systemen, inmiddels is de focus verlegd naar de eindgebruikers. Zij worden steeds meer in het hart van de beleidsvorming geplaatst.

eHealth Week 2016

Minister Edith Schippers (VWS) maakte tijdens de eHealth Week bekend dat zij de komende vier jaar 20 miljoen euro uittrekt voor het stimuleren van eHealth. Met het geld kunnen MKB-ondernemers worden ondersteund en begeleid bij de opschaling van goede eHealth-initiatieven. Doel is veelbelovende innovaties sneller bij de patiënt brengen en een plek geven in de gezondheidszorg.

Oh is dat eHealth

Ook het Facebook-initiatief 'Oh is dat eHealth' richt zich op de eindgebruiker. Een collectief van eHealth experts startte dit initiatief om de implementatie van eHealth een boost te geven. Iedereen wordt uitgenodigd om op de Facebook-pagina zijn ervaring te delen met eHealth. Inmiddels zijn er al 24 filmpjes geplaatst, heeft de pagina al meer dan 600 likes en een wekelijks bereik van circa 8.000 personen.

Bekijk de nieuwste filmpjes:

Blog gebruikerservaringen eHealth

Yvonne Schoolderman schreef een blog over het gebruik van digitale middelen in de zorg:

 'Voor mij (!) is eHealth in een aantal gebruikerservaringen in te delen, waaronder het gebruik van wearables, gadgets maar ook andere apparaatjes, waarmee een patiënt zelf de data kan aflezen, verwerken en beheren. Zelf prik ik nog steeds mijn INR-waarde (stollingstijd van bloed, red). Hier ben ik nog steeds erg blij mee. Het scheelt zoveel bezoekjes aan een prikpunt. Omdat ik (schijnbaar) moeilijk ben in te stellen, prik ik al een poosje 1-2x per week (waar de meeste patiënten na instelling 1x per 2-3 weken prikken). De waarde geef ik online door en kan dan ook aangeven hoeveel medicatie ik denk nodig te hebben. Dit wordt altijd gecontroleerd en zo nodig gecorrigeerd.' Lees het volledige blog van Yvonne Schoolderman over eHealth

Verder lezen

 

 

 

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten