Inzichten werkplaats eHealth gebundeld

23 juli 2016

Hoe kun je het gebruik van eHealth-toepassingen een boost geven? 28 experts gingen met deze vraag aan de slag in de werkplaats eHealth-implementatie. Lees de do’s en don’ts in de interactieve publicatie eHealth Implementatie Werkplaats (pdf), het eindproduct van de werkplaats.

eHealth Implementatie Werkplaats

Wat staat grootschalige implementatie van eHealth in de weg? De 28 deelnemers aan de werkplaats verkenden met elkaar de belemmeringen die in praktijk worden ervaren, zoals:

  • Gebrek aan vertrouwen in en bekendheid met eHealth
  • Gebrek aan interoperabiliteit
  • Nog beperkt bewijs voor de meerwaarde
  • Teveel onduidelijkheid rondom de verwerking van persoonlijke medische informatie

Bekendheid van eHealth vergroten

Tijdens de bijeenkomsten bleek de rode draad van de ideeën: de bekendheid van eHealth vergroten bij gebruikers. Mensen bewust maken van de mogelijkheden van eHealth. Dit leidde tot het initiatief ‘Oh is dat eHealth’. Een Facebookpagina waarop iedereen filmpjes en ervaringen over eHealth kan delen. 

Opbrengsten van de werkplaats

In de publicatie 'eHealth Implementatie Werkplaats' vind je alle opgedane kennis en inzicht over eHealth-implementatie. Bekijk een snapshot van de recente literatuur, een overzicht van toolkits, tips uit de praktijk en ideeën van de experts. Download de eHealth Implementatie Werkplaats (pdf)

Nieuwe dingen uitproberen 

Wie namen deel aan de werkplaats? Ervaringsdeskundigen, artsen, verpleegkundigen, docenten, onderzoekers en projectleiders uit verschillende sectoren, van ziekenhuis tot wijkverpleging. De aanpak van de deelnemers in de werkplaats kenmerkt zich door ‘nieuwe dingen uitproberen en leren van die ervaringen’. De werkplaats is gefinancierd door ZonMw en werd begeleid door Vilans.

Verder lezen

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten