Sleep Cycle app winnaar van Oh is dat eHealth!

17 juni 2016

De winnaar van het Facebook-initiatief 'Oh is dat eHealth!' is Babet van Pinxteren met haar filmpje over de Sleep Cycle app. Zij kreeg 105 likes. Het facebook-initiatief is hiermee niet tot een eind gekomen. 'Oh is dat eHealth' gaat gewoon door.

De winnaar werd bekend gemaakt tijdens de afsluiting van de eHealth Week. Maar het facebook-initiatief gaat gewoon door. Je kunt nog steeds filmpjes plaatsen op 'Oh is dat eHealth'. Zo draag je bij aan een efficiëntere en kwalitatief betere zorg. 

Bekijk het filmpje Babet over de Sleep Cycle app:

Werkplaats eHealth-implementatie

Een collectief van eHealth experts (pdf) startte vanuit de werkplaats eHealth-implementatie in april 2016 het initiatief ‘Oh is dat eHealth’. Het doel van dit initiatief is mensen bewust maken van de mogelijkheden van eHealth in de zorg.

Campagne oh dit is ehealth

Complimenten van VWS

Elke week groeit het aantal volgers en plaatsen mensen nieuwe filmpjes over hun ervaring met eHealth. De teller staat inmiddels op 25 filmpjes. Niet alleen burgers, ook topambtenaar van VWS, Erik Gerritsen, stuurde de facebookpagina een persoonlijk bericht met zijn complimenten voor dit initiatief.

Gezamenlijke voortzetting 'Oh is dat eHealth

De werkplaats had middelen om ‘Oh is dat eHealth’ te onderhouden tot aan de eHealth Week. Vilans, die de werkplaats heeft opgezet, is in gesprek met partners over voortzetting van dit initiatief. 'We merken dat het initiatief zo goed aanslaat. Juist omdat het van onderop komt, door zorgverleners en patiënten bedacht. Facebookgebruikers delen de pagina steeds meer een het aantal volgers groeit wekelijks. De komende weken zullen we de facebookpagina blijven onderhouden. Onze intentie is om het initiatief gezamenlijk voort te zetten met partners. Gesprekken daarover zijn nu gaande.' Zo zegt Doortje Boshuizen, expert eHealth bij Vilans.

Ervaring in digitale zorg? Blijf delen!

Op de facebookpagina kan iedereen zijn ervaring met online zorg delen in een kort filmpje. Bijvoorbeeld over een gezondheidsapp of een patiëntenportaal, waarmee de zorg verbeterd kan worden. Bekijk de compilatievideo:

Verder lezen

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten