eHealth implementeren, hoe doe je dat?

21 oktober 2015

Wat kom je tegen bij implementatie van eHealth? Deze vraag stond donderdag 3 september centraal tijdens de eerste bijeenkomst van de werkplaats eHealth-implementatie. Een gevarieerde groep deskundigen wisselden ervaringen en inzichten uit. Hierbij werd de metafoor ‘reizen’ ingezet. De deelnemers vertelden over de hobbels die ze bij implementatie tegenkomen en de oplossingen die ze gekozen hebben.

Implementatie van eHealth opschalen

Vilans organiseert de werkplaats in opdracht van ZonMw. Werkplaats eHealth-implementatieBewezen succesvolle eHealth toepassingen blijven te vaak ‘op de plank’ liggen. Inzichten en ervaringen worden nauwelijks gedeeld. De werkplaats heeft dan ook tot doel de inzichten over eHealth-implementatie breed te verspreiden en toe te passen. Met als hoger doel: de implementatie van eHealh opschalen.

Geen quick fix

Alle deelnemers hebben een verschillende achtergrond in de zorg: zoals zorgverzekeraars, onderwijs, zorgprofessionals en eindgebruikers. In totaal komen de deelnemers 4 keer bij elkaar. Kenmerkend voor de aanpak in de werkplaats is dat er niet gekozen wordt voor een quick fix. De kernoorzaak van het probleem wordt aangepakt, in plaats van het direct zoeken naar een oplossing voor het probleem.

Vier stappen naar een product

De werkplaats doorloopt in 4 bijeenkomsten de volgende stappen:

  1. Wat zijn de ervaringen met eHealth implementatie? 
  2. Welke inzichten geeft dit ons?
  3. Welke kansen zien we om het probleem aan te pakken?
  4. Het uitproberen van een oplossing.  

Een werkgroep werkt de gekozen oplossing na de 4e bijeenkomst uit tot een concreet product. Bekijk de powerpoint (ppt) met het verslag van de eerste bijeenkomst.

Meer informatie

Wil je meer weten over de werkplaats? Neem contact op met Doortje Boshuizen, senior adviseur eHealth bij Vilans. E-mail: d.boshuizen@vilans.nl en telefoon: 06-22809897.

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten