Experimenteer met de toekomst van de zorg!

25 augustus 2016

Ontdek de technologische toekomst van de zorg met Vilans. Bekijk de scenario's, doe mee aan de experimenten, zoals het Match making event en de Challenge voor zorgorganisaties. Of doe inspiratie op tijdens de Meetup! op donderdag 8 december.

11 eHealth trendsIn het Vilans-project ‘De technologische toekomst van de zorg’ experimenteren een aantal zorgorganisaties met de mogelijkheden van technologie. Denk aan consumentenelektronica, quantified self (zelfmetingen van beweeg- en leefpatronen), virtual reality en drones.

Scenario’s en experimenten

Adviseur Lotte Cornelisse van Vilans: ‘Veel zorgorganisaties worstelen met de technologische ontwikkelingen die op hen afkomen. Vaak ontbreekt er een visie op technologie. De toekomst voorspellen is zeker niet gemakkelijk. Wel kun je op basis van mogelijke scenario’s en experimenten de toekomst stap voor stap ontdekken. Met deze gedachte werken we met een aantal zorgorganisaties aan hun technologische toekomst. Zij doen mee aan korte experimenten van 2 weken, waardoor ze meer zicht krijgen op technologie.

Bekijk 3 toekomstscenario's voor technologie in de zorg:Match making event

In de maand juli vond een reeks experimenten plaatst met gps lokalisatie, leefstijlmonitoring en een robothond. In september organiseerden Vilans en incubator UtrechtInc een matchmaking event voor zorgorganisaties en ict-startups. Tijdens dit event pitchten startups hun product of prototype en zorgorganisaties hun probleem of uitdaging aan elkaar. Lees meer over de matches die dat opleverde.

Meetup! Technologie in de zorg

Donderdag 8 december organiseren Vilans en Utrecht Inc. een Meetup. Tijdens deze gratis bijeenkomst worden de resultaten van het project gepresenteerd. Ook pitchen zorgorganisaties en start-ups hun product, probleem of prototype aan elkaar. Vervolgens vinden er speeddates plaats om met elkaar in contact te komen. Lees meer over dit event

Handreiking over visievorming op technologie

De kennis en inzichten die in dit project worden opgedaan, bundelt Vilans in een handreiking voor visievorming op technologie. Ook ligt er straks als eindresultaat een ‘Challenge’ voor zorgorganisaties. Deelnemers kunnen in 6 weken tijd zelf aan de slag met opdrachten om zich voor te bereiden op de technologische toekomst van de zorg. Wil je meer informatie over een challenge? Neem dan contact op met Lotte Cornelisse l.cornelisse@vilans.nl.

Bekijk ook 11 trends in eHealth

Verder lezen

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten