Studenten volgen gratis MOOC eHealth

03 juni 2016

Zesduizend studenten uit de hele wereld volgen gratis lessen van de Universiteit Twente (UT) over eHealth. Zij doen dit online via een zogenaamde Massive Online Open Course (MOOC).

Deelnemer aan MOOC eHealthDe MOOC eHealth is een gratis zes weken durende online cursus en bestaat uit een combinatie van video’s, artikelen en discussiegroepen. De Universiteit Twente verbindt in de cursus de werelden van gezondheid, psychologie en technologie met elkaar. Deelnemers krijgen inzicht in de mogelijkheden van eHealth: wat is het? Wat zijn de succesfactoren en barrières? Hoe ontwikkel je eHealth-technologieën die aansluiten bij wat mensen willen?

Basiskennis over eHealth en concrete handvatten

De MOOC is geschikt voor mensen die meer willen weten over eHealth en voor professionals die met eHealth te maken hebben in hun werk. Saskia Kelders, universitair docent bij de vakgroep Psychologie, Gezondheid en Technologie van de UT en één van de zogeheten educators: 'Deelnemers krijgen basiskennis en verdieping mee, maar ook vaardigheden en concrete handvatten om met eHealth aan de slag te gaan.' Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname.

Massaal Engelstalig gratis onderwijs 

Een MOOC is een complete, op zichzelf staande cursus die speciaal voor internet is ontwikkeld. Er worden geen speciale eisen aan deelnemers gesteld. MOOCs zijn gratis en bijna altijd Engelstalig. Soms doen er wel tienduizenden studenten mee. Tot nu toe zijn het vooral internationaal gerenommeerde universiteiten die MOOCs ontwikkelen.

Bron: Website van UT Twente

Verder lezen

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten