Geslaagde matches zorgorganisaties en ict-startups

29 september 2016

9 ict-startups en 6 zorgorganisaties hebben een geslaagde match gevonden op het matchmaking event van Vilans en UtrechtInc. De nieuw gevormde duo's gaan samen een experiment uitvoeren waarbij de oplossing van de startup bij de zorgorganisatie getest wordt.

Match making event technologie en zorg

Vilans en incubator UtrechtInc organiseerden op 26 september een zeer geslaagd matchmaking event voor zorgorganisaties en ict-startups om zorg en technologie aan elkaar te koppelen. Tijdens dit event pitchten 9 startups hun product of prototype en 6 zorgorganisaties hun probleem of uitdaging aan elkaar. Alle zorgorganisaties zijn gematcht met een of meerdere startups.

Zorgorganisaties vinden startups zelden

Steeds vaker bedenken en ontwikkelen startups technologische producten om de zorg te verbeteren. Toch weten zorgorganisaties deze startups maar zelden te vinden. Daarom namen Vilans en UtrechtInc het initiatief om de zorgorganisaties en startups samen te brengen.  

Speeddaten voor een match

Zorgorganisaties kregen tijdens het event de gelegenheid om te ‘speeddaten’ met startups om zo kennis te maken met vernieuwende technologie. De ‘matchmakers’ die rondliepen zorgden dat de juiste partijen met elkaar in gesprek gingen. ‘Dit is een leuke manier om creatieve mensen te ontmoeten. Er waren zoveel interessante ideeën dat het moeilijk kiezen was’, aldus Abrona Zorggroep.

Tegelijkertijd gaf het de startups de kans om inzicht te krijgen in concrete behoeften van zorgorganisaties. De startup dialogue trainer: ‘Interessant om in korte tijd veel zorginstellingen te spreken en daarin gedeelde behoeften te ontdekken. Volgens mij gaan we ontzettend leuke pilots voeren!’

Faciliteren startende ondernemers

Incubator UtrechtInc faciliteert 30 startups op het gebied van eHealth, eClimate en Ed-Tech (innovaties in het onderwijs). Zij bieden ondernemers toegang tot workshops, kantoorfaciliteiten, financiering en een netwerk aan experts, investeerders en corporates.

Technologische toekomst van de zorg

Het matchmaking event is onderdeel van het Vilans-project ‘De technologische toekomst van de zorg’. Binnen dit project laat Vilans zorgorganisaties kennismaken met de mogelijkheden van technologie. Lees meer over dit project Of kom donderdag 8 december naar de Meetup! Technologie in de zorg, waar de resultaten van het project gepresenteerd worden. Deelname is gratis.

Handreiking en challenge voor visievorming 

Naast kennismaken met technologie wil Vilans bewustwording creëren voor het formuleren van een visie op technologie. Alle kennis en inzichten die dat oplevert, bundelt Vilans in een handreiking voor visievorming op technologie. Ook kunnen zorgorganisaties deelnemen aan een challenge, waarbij ze zich in korte tijd, aan de hand van wekelijkse opdrachten, voorbereiden op hun technologische toekomst.

Nieuwe kans op een match?

Heb je ook interesse in de startups? Op donderdag 8 december organiseert Vilans een soortgelijk evenement Deze bijeenkomst zal gericht zijn op het delen van ervaringen en het samenbrengen van startups en zorgorganisaties. Heb je interesse of wil je op de hoogte blijven? Mail naar Lotte Cornelisse van Vilans: l.cornelisse@vilans.nl of Elina Schafer van UtrechtInc: elina@utrechtinc.nl.

Verder lezen

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten