Steunwijzer: vergelijkingssite voor het sociale domein

23 juni 2016

De nieuwe vergelijkingswebsite Steunwijzer biedt gemeenten, sociale wijkteams en burgers inzicht in het aanbod van gecontracteerde hulp- en zorgverleners. Steunwijzer is vergelijkbaar met websites als Zoover, Beslist of Independer.

De website is ontwikkeld vanuit de behoefte aan meer transparantie in de zorg. Het maakt een objectieve vergelijking tussen hulp- en zorgverleners mogelijk, op basis van kwaliteit, tevredenheid en kosten. Hierdoor kunnen gemeenten, wijkteams en burgers betere keuzes maken, meldt de website Gemeente.nu.

Steunwijzer Zaanstad

Lokale steunwijzers

Initiatiefnemer Tom Spitters ontwikkelde Steunwijzer met de gemeenten Zaanstad en Eindhoven. In beide steden is er al een Steunwijzer online. Bekijk Steunwijzer van Zaanstad en Eindhoven. De websites zijn volgens ontwikkelaar Tom Spitters nog volop in ontwikkeling. Het is de bedoeling dat zorggebruikers, net als bij andere vergelijkingssites, een terugkoppeling gaan geven op kwaliteit en tevredenheid. Daarmee kunnen gemeentelijke beleidsmedewerkers en burgers bewustere keuzes maken en waar voor hun geld krijgen. De website is generiek ontwikkeld en kan ook in andere gemeenten ingezet worden.

Bron: Gemeente.nu

Verder lezen

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten