Campagne voor meer HBO-verpleegkundigen in de wijk

09 november 2015

De komende jaren zijn meer HBO-verpleegkundigen nodig in de wijk en in verpleeghuizen. HBO-V studenten kiezen vaak niet voor het werk in de ouderenzorg. Tijdens hun opleiding krijgen zij een te beperkt beeld van de ouderenzorg of de wijkverpleegkunde. De landelijke campage 'Daar zit meer achter' Actiz en V&VN wil daar verandering in brengen. De website ‘Daar zit meer achter’ laat HBO-V studenten levensecht de situaties in de ouderenzorg ervaren. Bekijk het filmpje over de campagne:

Doe de experience

Op de campagnewebsite kunnen studenten deelnemen aan een experience. Bekijk 3 interactieve films en ontdek binnen 3 minuten wat er met de patiënt aan de hand is. Luister goed naar het verhaal, kijk, klik rond in de kamer en leg je oor te luisteren. De kleinste dingen kunnen een belangrijke aanwijzing zijn!  Naast de filmpjes, vind je op de website een kennistest, wekelijks blogs van HBO-verpleegkundigen en kun je je aanmelden voor een gratis e-zine. Bij de campagne hoort ook een docentenplein, waar docenten en opleiders lesmateriaal kunnen downloaden.

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten