Wat is jouw ervaring met samen beslissen?

12 april 2016

Hoe komen zorgprofessionals en ouderen met één of meerdere ziekten samen tot de juiste keuzes voor zorg en behandeling? Zeventig procent van de patiënten geeft aan dat ze samen willen beslissen in de spreekkamer. Toch is dit nog niet vanzelfsprekend.

Online vragenlijst gezamenlijke besluitvorming

Samen beslissen in de ouderenzorgOm samen beslissen, ook wel gezamenlijke besluitvorming genoemd, in de ouderenzorg verder te brengen, hebben we de praktijkervaringen en inzichten van zorgverleners nodig, die dagelijks het gesprek voeren met de oudere patiënt. Ben jij werkzaam in de ouderenzorg? En wil je je ervaringen delen? Vul dan de online vragenlijst gezamenlijke besluitvorming in (5-10 minuten). De vragen gaan over de randvoorwaarden die zorgverleners nodig hebben om gezamenlijke besluitvorming succesvol toe te passen.

Resultaten enquête

De resultaten van de online enquête zullen worden gebruikt voor het eindonderzoek van een masterstudente ouderenzorg. De resultaten zullen gepubliceerd worden op dit kennisplein. Door deelname aan dit onderzoek draag je bij aan het verzamelen en verbeteren van kennis op het gebied van samen beslissen.

Samen beslissen in 9 stappen

Wil je als huisarts, praktijkondersteuner, verplegende of verzorgende de principes van gezamenlijke besluitvorming meer gaan toepassen? Het stappenplan 'Samen beslissen', gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van Kissling en Hamann (2008) en Van Staveren (2011), helpt je op weg.

Verder lezen

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten