Duurzaam contracteren in de gezondheidszorg

Publicatie over duurzaam contracteren in de gezondheidszorg van M. Appelman (SiRM), J.-P. Heida (SiRM), A. Poll (Aldien.nl) en Piet Stam (SiRM). Onder duurzaam contracteren verstaan de auteurs initiatieven om de bekostiging van zorg te moderniseren. Zoals populatiegebonden bekostiging, regiobudgetten en ‘shared savings’-contracten voor zorggroepen.

In een duurzaam contract staat de patiëntvraag centraal en wordt de zorgaanbieder beloond voor het efficiënt leveren van relevante kwaliteit. Insteek van de innovaties is om via integrale zorg te komen tot gezondheidswinst en demping van de kostenstijging. Integrale bekostiging van zorg op populatieniveau kan bijdragen aan betere resultaten in de zorg, doordat het zorgaanbieders de mogelijkheid en de prikkel biedt om de zorg doelmatiger te organiseren en aan te bieden. De publicatie richt zich vooral op de contractrelatie tussen zorgverzekeraar en zorgaanbieder (2014).

Duurzaam contracteren in de gezondheidszorg (pdf)


Voor wie: Bestuurders / managers
Aantal pagina’s / duur: 46 pagina’s
Ontwikkeld door: SiRM en Aldien.nl
Kosten: Gratis

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten