White paper - integrale aanpak van persoonsgerichte zorg

Dit white paper beschrijft een integrale aanpak van persoonsgerichte zorg. Klik voor het aanvragen van het whitepaper onder aan de pagina op 'Download'. Na het invullen van enkele persoonsgegevens ontvang je in je mailbox een link naar de gratis pdf.

Zorg waarbij de persoon met zijn mogelijkheden centraal staat en niet de ziekte, dat is persoonsgerichte zorg. Hoe realiseren we dit in de praktijk? Het vraagt om een integrale aanpak op verschillende niveaus. Niet alleen de zorgverlener toerusten, maar ook aandacht voor de rol van de patiënt, de organisatie van zorg en de zorginkopers.

Huis van de persoonsgerichte zorg

Huis van persoonsgerichte zorg

In het white paper beschrijven de auteurs een integrale aanpak in de vorm van het 'Huis van persoonsgerichte zorg’. Een praktische handleiding waarmee zorgverleners en zorgmanagers in hun eigen organisatie aan de slag kunnen. Deze publicatie is een vervolg op het White paper 'Wat is persoonsgerichte zorg?'.

Denktank patiënten en zorgverleners

Het Huis van persoonsgerichte zorg is gebaseerd op de ‘Co-creating Health’-aanpak en het ‘House of Care’-model uit Engeland. Een denktank, georganiseerd door Vilans, vertaalde de inzichten uit Engeland naar een Nederlands model voor persoonsgerichte zorg. Zorgverleners, managers van 13 zorggroepen, vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties, InEen en Zelfzorg Ondersteund! namen deel aan de denktank.


Voor wie: Eerstelijns zorgverleners, bestuurders/managers
Aantal pagina’s / duur: 44 pagina’s
Ontwikkeld door: Vilans
Kosten: Gratis

Download

Dank voor je interesse in dit kennisproduct!

Velden met een * zijn verplicht.

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten