Kennisplein Chronische Zorg is vernieuwd!

17 november 2015

Het is zover! Het Kennisplein Chronische Zorg is vernieuwd! Ontdek de metamorfose die het plein heeft ondergaan. De website is overzichtelijk en helder ingedeeld naar actuele thema’s en doelgroepen. Nieuwe thema's zijn onder andere: consumenten eHealth, patiëntportaal, lokaal organiseren, samen beslissen en eigen kracht en netwerken. Ook nieuw is een thema chronische ziekten waar zorgstandaarden en praktische hulpmiddelen te vinden zijn voor o.a. diabetes, copd en hart- en vaatziekten.  

eHealth

Integrale zorg

‘De zorg voor chronisch zieken en ouderen in een kwetsbare positie is volop in beweging en wordt steeds meer integraal vormgegeven. Met aandacht voor alle leefdomeinen. Daar past integrale kennisdeling bij en interprofessioneel samenwerken. Het kennisplein biedt een schat aan informatie daarvoor’, aldus Ine Boermans, coördinator van Kennisplein Chronische Zorg.

Direct aan de slag

Praktische hulpmiddelen zijn populair op het kennisplein. In onze nieuwe toolbox vind je 200 direct inzetbare hulpmiddelen voor de eerstelijnszorg, zoals zorgplannen, vragenlijsten, checklists en voorlichtingsmaterialen. Bekijk bijvoorbeeld de Handleiding Zorgen voor Zelfzorg of de gratis e-Learning Goed in gesprek. Met zoekfilters kun je nu sneller de tool vinden die je zoekt.

Van en voor elkaar

Het kennisplein brengt de zorgpraktijk, beleid, onderzoek en onderwijs bij elkaar. Alle informatie die op het kennisplein te vinden is, is van en voor elkaar. Op de nieuwe site willen we de uitwisseling van kennis nog meer stimuleren. Zodat iedereen in de praktijk er zijn voordeel mee kan doen. En dus zijn we benieuwd naar jouw ervaringen in de eerstelijnszorg. Waar ben je enthousiast over? Wat wil je collega’s in andere organisaties vertellen? En waar wil je meer van weten? Deel je verhaal bij 'Doe mee' of stel een vraag in de nieuwe rubriek 'Vraag en antwoord'.

Meer informatie

Ine Boermans - Coördinator Kennisplein Chronische Zorg Samenwerken is voor ons hét uitgangpunt voor kennisdeling. Het samen inhoud geven aan kennisdeling kan op verschillende manieren, van gast-accounthouder tot vaste accounthouder en samenwerkingspartner. Meer weten? Neem dan contact op met Ine Boermans: i.boermans@vilans.nl | 06 - 22 81 06 95. 

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten