Cliënt Consult

Cliënt Consult is een landelijk netwerk van ervaringsdeskundigen. Het slaat een brug tussen de professionele deskundigheid van zorgverleners en ervaringsdeskundigheid van patiënten.

Raadpleeg een ervaringsdeskundige

Als zorgverlener of projectleider kun je een aanpak, project of product voorleggen aan een ervaringsdeskundige van Cliënt Consult. De ervaringsdeskundige geeft feedback of er voldoende rekening is gehouden met de wensen en behoeften van mensen met een chronische ziekte of beperking. Je krijgt advies hoe je jouw project meer patiënt- of persoonsgericht kunt maken.

Onderzoek en onderwijs

Cliënt Consult biedt ook ervaringsdeskundigen op het gebied van onderzoek en onderwijs. Binnen een onderzoeksproject kunnen ervaringsdeskundigen als medewerker deelnemen of als referent een onderzoek van advies voorzien. Naast persoonlijke ervaring hebben ze kennis van het onderzoeksproces. Hierdoor zijn de ervaringsdeskundigen van Cliënt Consult voldoende toegerust om een zinvolle bijdrage te leveren. Binnen het onderwijs kunnen ervaringsdeskundigen voorlichting geven. Met hun inbreng gaat het cliëntenperspectief leven voor professionals in opleiding. Ze kunnen zowel structureel als incidenteel worden ingezet.

Meer weten over Cliënt Consult of een aanvraag indienen? Neem contact op Vilansadviseur Jeanny Engels: tel (06) 1518 2894 of mail j.engels@vilans.nl.


Voor wie: Eerstelijns zorgverleners, Bestuurders / managers
Aantal pagina’s / duur: 1 pagina
Ontwikkeld door: Cliënt Consult en Vilans
Kosten: Het raadplegen van een ervaringsdeskundige kost € 125 euro voor 1 uur, exclusief reiskosten. Extra kosten: € 25 euro per uur.

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten