Ontwerp een gebruikersvriendelijk patiëntenportaal en win 1.000 euro

22 augustus 2016

Vilans daagt studenten en jonge professionals uit om online patiëntenportalen van huisartsen te verbeteren. Wat kan er gebruikersvriendelijker? Welke functionaliteit zorgt ervoor dat patiënten meer gebruik gaan maken van deze portals? Doe mee met de Battle of concepts!

Battle of concepts gebruikersvriendelijk patiëntenportaal

Vroeger kon je alleen telefonisch een afspraak maken bij de huisarts, maar tegenwoordig bieden huisartsen tal van online diensten aan via een patiëntenportaal. In deze portals kun je zelf een afspraak met je huisarts plannen, herhaalmedicatie bestellen, een samenvatting van je dossier inzien, en specifiek, voor bijvoorbeeld diabetici, je meetwaarden bijhouden. Huisartsen zijn zelf al enige tijd gewend om gegevens digitaal te registreren in een huisartsinformatiesysteem, maar het is nog relatief nieuw om patiënten inzicht te geven in hun dossier en digitaal met hen te communiceren.

Portals die aansluiten bij huisartsen

De partijen die deze portals ontwerpen en maken doen dit vooral voor zorgverleners, zoals huisartsen die hiervoor betalen. Er worden dan portals ontwikkeld die gebaseerd zijn op het huisartsinformatiesysteem. In de praktijk leidt dit tot portals die goed aansluiten bij het huisartsinformatiesysteem, maar qua gebruiksvriendelijkheid voor de patiënt vaak achterlopen. Dat is terug te zien in het lage gebruik van online zorgplatforms door patiënten. 

Win 1.000 euro met jouw ontwerp

Vilans heeft een 'Battle of concepts' uitgeschreven, waarbij studenten en jonge professionals worden uitgedaagd om een nieuwe ontwerp aan te dragen. Hoe kan de gebruiksvriendelijkheid verbeterd worden? Welke functionaliteiten zouden toegevoegd moeten worden? Vilans is op zoek naar verbeteringen waar de patiënt echt op zit te wachten, zoals tijdwinst, inzicht in de gezondheid, wegnemen van onzekerheid. Er zijn 5 prijzen te winnen, van 1.000 euro voor de winnaar tot 100 euro voor de 5e plek. Deelnemers kunnen nog tot en met 11 september hun concept indienen.

Doe mee en ga naar de website 'Battle of concepts' 

Verder lezen

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten