Webinar 'Grenzen verleggen' terugkijken

13 april 2016

Mag een mantelzorger bij zijn naaste insuline spuiten en medicijnen toedienen? Of mag een mantelzorger de tillift van het verpleeghuis gebruiken om zijn naaste in bed te helpen? Wie is er dan aansprakelijk? En hoe ga je daarmee om als beroepskracht?

Deze en andere vragen over regels bij samenwerking tussen informele en formele zorg kwamen aan bod tijdens het webinar, dat op 5 april 2016 gehouden werd. Tijdens het webinar 'Grenzen verleggen', dat hier online terug te kijken is, gaan experts Cecil Scholten en Anita Peters in op het verkennen van grenzen in het samenspel tussen mantelzorgers en medewerkers. Zij beantwoorden veelgestelde vragen, zoals: wat mag er juridisch wel en niet? En wie is waarvoor verantwoordelijk? Daarbij zoomen zij in op de uitvoering op de werkvloer en de visie van de organisatie. Ook valkuilen en dilemma’s uit de praktijk komen aan bod. Cecil Scholten en Anita Peters zijn beide programmaleiders van In voor Mantelzorg.

Bekijk de video van het webinar:

Download de presentatie van het webinar (pdf)

In voor mantelzorg

In voor Mantelzorg is een programma voor zorgorganisaties die willen werken aan een betere ondersteuning van en een betere samenwerking met mantelzorgers. In voor Mantelzorg biedt zorgorganisaties innovatietrajecten op maat en verspreidt de hierin ontwikkelde kennis. Innovatie en implementatie staan centraal. De uitvoering is in handen van Vilans en Movisie. Het ministerie van VWS financiert het programma. Lees meer over de resultaten van In voor Mantelzorg.

Meer informatie

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten