Werkboek samenwerking mantelzorgers

Wil jij de samenwerking met mantelzorgers in jouw zorgorganisatie versterken? Of werken aan een betere ondersteuning van mantelzorgers? Met het werkboek 'Verder in samenwerking' van In voor Mantelzorg kun je zelf aan de slag.

Werkboek Verder in samenwerking met mantelzorgersIn dit werkboek vind je 12 thema’s rondom samenwerking tussen mantelzorgers en zorgverleners. Van het Sofa-model tot het zorgleefplan. Van 'het goede gesprek' tot visie en beleid. Ook is er materiaal voor mantelzorgers zelf beschikbaar, zoals een e-learning over het keukentafelgesprek. Per thema bieden we inspiratie, informatie, ervaringen uit de praktijk en verwijzen we door naar handige tips en tools rond mantelzorg.

Download het werkboek Verder in samenwerking (pdf)

Opbrengst van programma In voor Mantelzorg

In voor MantelzorgHet werkboek is de opbrengst van het programma In voor Mantelzorg. Tachtig organisaties hebben binnen dit programma enthousiast gewerkt aan een betere samenwerking met, en ondersteuning van mantelzorgers. De belangrijkste resultaten zijn: gelijkwaardiger samenwerken, een visie op het samenspel en een sterkere positie van mantelzorgers. Bekijk de webinars van In voor mantelzorg: Webinar Familieparticipatie en Webinar Netwerkversterking. Voor het onderwijs (mbo) is er een Kennisbundel ‘Samenspel met mantelzorgers’ verschenen. 


Voor wie: Eerstelijns zorgverleners, wijkgerichte professionals
Aantal pagina’s / duur: 57 pagina's
Ontwikkeld door: In voor Mantelzorg
Kosten: Gratis

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten