Toolkit Mantelzorg in de huisartsenpraktijk

Maar liefst een op de vijf patiënten in de huisartsenpraktijk is mantelzorger. Mantelzorgers lopen grotere kans op overbelasting en gezondheidsklachten. Als huisarts of praktijkondersteuner kun je met kleine inspanningen al veel voor hen betekenen en overbelasting helpen voorkomen.

Hulpmiddelen voor mantelzorgondersteuning

De 'Toolkit Mantelzorg in de huisartsenpraktijk' biedt huisartsen en praktijkondersteuners hulpmiddelen voor mantelzorgondersteuning en goede samenwerking. De toolkit is ontwikkeld door Expertisecentrum Mantelzorg, de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en Mezzo. Bij de toolkit hoort een handige praktijkkaart mantelzorgondersteuning (pdf) voor de huisarts. Deze kan als geheugensteuntje worden gebruikt tijdens het spreekuur (2014).

Tools voor huisartsen en praktijkondersteuners

Enkele instrumenten uit de toolkit:

Leeswijzer toolkit

De digitale toolkit is voorzien van een navigatiestructuur bovenin het document, waarmee je gemakkelijk door de toolkit heen bladert. Achtergrondkleuren van de verschillende onderdelen vergroten het overzicht voor de lezer. Op verschillende plekken in de toolkit wordt verwezen naar informatie elders in het document en naar relevante websites. 

Download Toolkit Mantelzorg in de huisartsenpraktijk (pdf)Voor wie:
Eerstelijns zorgverleners
Aantal pagina’s / duur: 20 pagina’s
Ontwikkeld door: Expertisecentrum Mantelzorg, LHV, Mezzo
Kosten: Gratis

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten