Landelijke studiedag Zorgen met vrijwilligers

Studiedag over informele zorg met aandacht voor: actuele ontwikkelingen, binden-belonen-behouden van vrijwilligers en de grenzen van vrijwillige zorg.

Mensen zolang mogelijk thuis laten wonen is het uitgangspunt van ons zorgstelsel. Dat is onhaalbaar zonder de inzet van vrijwilligers en mantelzorgers. De visie van staatssecretaris van Rijn op informele zorg is: ‘versterken, verlichten en verbinden’. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Binden, belonen en behouden van vrijwilligers

Sprekers op deze tweede landelijke studiedag gaan in op het vormgeven van informele zorg. Aan de hand van een visie op de civil society en de actuele ontwikkelingen. Ook aan de orde komt het binden, belonen en behouden van vrijwilligers. En hoe vrijwilligers en professionals zich tot elkaar verhouden.

Verkennen van grenzen aan vrijwillige zorg

Publicatie Grenzen verkennen informele zorg’s Middags kun je kiezen uit parallelsessies waarin je je kunt laten inspireren door ervaringen van andere organisaties, het inzetten van mensen met een beperking als vrijwilliger of het verkennen van grenzen van vrijwillige zorg. Vilans-experts Cecil Scholten en Rozemarijne Jeuring leiden een sessie over het verkennen van grenzen van vrijwillige zorg. Aan de hand van korte situatieschetsen gaan deelnemers interactief aan de slag met dilemma’s die zich op dit gebied voordoen.

Bekijk het webinar Grenzen verleggen in de informele zorg van experts Cecil Scholten en Anita Peters. Of download de publicatie Grenzen verkennen

Datum:
dinsdag 14 maart 2017
Locatie: Aristo, Amsterdam
Voor: Beleidsmakers, managers, coördinatoren vrijwilligerswerk, personeelsfunctionarissen, beleidsmakers, managers, teamleiders werkzaam bij zorgaanbieders, gemeenten, zorgverzekeraars, adviesbureaus en overige geïnteresseerden.
Kosten: € 355,- exclusief BTW
Meer informatie en aanmelden op de website van het Leids Congres Bureau

Terug naar agenda

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten