Videotheek met 200 filmpjes over de ouderenzorg

30 maart 2016

Meer dan 200 video’s over ouderenzorg zijn beschikbaar in de nieuwe online videotheek van het Kennisplein Zorg voor Beter. Ze zijn te gebruiken voor onderwijsdoeleinden, bijvoorbeeld voor hbo- en mbo-opleidingen zorg en welzijn, maar ook als bij- of nascholing voor zorgorganisaties in thuiszorg en ouderenzorg.

filmpjes zorg mbo hbo opleidingen

De videotheek biedt filmpjes over zelfredzaamheid, dementie, communicatie, medicatieveiligheid en risicosignalering. De video's zijn ingedeeld in 4 categorieën: dagelijkse zorg, veranderingen in de zorg, verbeteren zorgorganisaties en onderwijs. Sommige video's zijn voorzien van lesmaterialen. Uit het onderwijsveld komen enthousiaste reacties: 'Deze videotheek is fantastisch, een enorme aanwinst voor het informeren van onze medewerkers en de leerlingen.'  Naar de online videotheek

Colleges van toonaangevende sprekers 

Inspirerend onderdeel van de videotheek is de pagina met colleges en presentaties van hoogleraren en toonaangevende sprekers in de zorg. Diverse onderwerpen uit de ouderenzorg komen aan bod, zoals positieve gezondheid en zelforganisatie in de zorg. In de video hierboven gaat hoogleraar geriatrie Marcel Olde Rikkert, geflankeerd door vader en zoon, in zijn Engelstalige TED-talk in op het belang van spelen voor ouderen. De filmpjes zijn te gebruiken in het mbo- en hbo-onderwijs, maar ook op themadagen van teams in de ouderenzorg of andere bijeenkomsten. De lengte varieert van 2 minuten tot anderhalf uur.

Eeuwige leven?

Tip: bekijk ook het college (30 min) van Prof. dr. Marcel Levi, internist en bestuursvoorzitter AMC, over de vooruitgang in de geneeskunde, het eeuwige leven en waarom er steeds meer mensen met een chronische ziekte zijn:

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten