Zorgverzekeraars steunen online zorgplatform voor kwetsbare ouderen

08 oktober 2015

Zorgverzekeraars Achmea en ENO vergoeden voortaan de bijdragen die huisartsen moeten betalen om mee te kunnen draaien in het online zorgplatform ‘OZOverbindzorg’. Via dit platform communiceren ouderen, mantelzorgers en eerstelijns zorgaanbieders in de gemeente Raalte met elkaar. De vergoeding is een belangrijke stap voor uitbreiding van dit Overijsselse project, dat ook wel bekend staat als 'virtueel verzorgingshuis'.

Voor patiënten, mantelzorgers en zorgverleners

OZOverbindzorg.nl is een gezamenlijk initiatief van eerstelijnsorganisaties in Raalte om de zorgverlening voor kwetsbare thuiswonende patiënten te verbeteren. Het is een digitaal systeem waarin patiënten, mantelzorgers en zorgverleners kennis en informatie met elkaar kunnen delen.

KNMP Zorginnovatieprijs

Alle apotheken in Raalte participeren in dit 'virtuele vangnetwerk' voor ouderen. Dat bevordert het veilig medicijngebruik van senioren in de gemeente. Apothekers van Salland ontvingen hiervoor in 2014 de KNMP Zorginnovatieprijs.

Communiceren op probleemniveau

Eerstelijnsprofessionals krijgen steeds meer te maken met kwetsbare patiënten bij wie kleine gezondheidsverslechteringen grote gevolgen kunnen hebben. Deze compleze zorg vraagt om intensieve samenwerking en afstemming. De kracht van het platform is volgens de ontwikkelaars: het kunnen communiceren op probleemniveau met de juiste personen op het juiste moment.

Lagere drempel om platform in te voeren

Achmea en ENO zijn vanaf het begin af aan bij 'OZOverbindzorg' betrokken geweest. Nu Achmea en ENO de bijdrage voor huisartsen vergoeden, wordt de financiële drempel om het platform in te voeren binnen de huisartsenpraktijken verder verlaagd.

Bron: De Stentor: Zorgverzekeraars steunen OZOverbindzorg

Verder lezen:

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten