Online leeroplossingen voor zorgprofessionals

02 maart 2016

Veranderingen in de zorg vragen om nieuwe competenties van de zorgprofessional. Samen met de zorgpraktijk ontwikkelt Vilans een divers aanbod van leerinterventies, zoals e-learnings, praktijksimulaties en webinars. Leren op de werkplek is hierbij het uitgangspunt.

Vernieuwend online leren

Op de nieuwe webpagina Vernieuwend online leren vind je een overzicht van leerinterventies op het gebied van o.a. mantelzorg, slimme zorg, communiceren, familieparticipatie en vrijheidsbeperking. Variërend van een webinar over familieparticipatie tot interactieve casuïstiek over liefdevolle zorg.

Leren volgens het 70:20:10-principe 

Continu innoveren betekent continu leren. De zorgprofessional en zijn team staan in het hart van deze veranderingen. Zij zijn de experts en kunnen leren van elkaars ervaringen. Vilans volgt hierbij het 70:20:10-principe, dat ervanuit gaat dat mensen 70% van hun kennis en vaardigheden opdoen in de praktijk. Door te ervaren, ergens tegenaan te lopen, te reflecteren en het weer opnieuw te proberen. 20% leren mensen in interactie met anderen, een collega of een coach. Maar 10% van het leren gebeurt via de ‘formele weg’. Door een cursus te volgen of een boek te lezen over een bepaald onderwerp.

Naar de webpagina Vernieuwend online leren

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten