e-Learning Vrijheid en veiligheid kwetsbare ouderen

Als kwetsbare ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen, wordt de zorg complexer. Zeker als het gaat om vrijheid en veiligheid. Wat weegt zwaarder? Mag je als thuiszorgmedewerker in sommige situaties vrijheidsbeperkende maatregelen gebruiken en is dat echt nodig? Rondom veel voorkomende dilemma's in de thuiszorg heeft Vilans een e-Learning ontwikkeld, die bestaat uit 3 onderdelen:

1. Deur op slot
2. Samen oud
3. Rustig doorslapen

Elk onderdeel bestaat uit een aantal vragen. Na het invullen van het antwoord krijg je direct te zien of jouw antwoord juist is en waarom. De onderdelen zijn los van elkaar te volgen. In de 3 onderdelen staat een cliënt met dementie centraal, maar de kennis en handvatten die de e-learning biedt zijn ook van toepassing op thuiszorg aan cliënten met andere aandoeningen. De e-learning gaat uit van het huidige wettelijk kader, de nieuwe Wet zorg en dwang ligt nog bij de Eerste Kamer en is dus nog niet van toepassing.


Voor wie: Eerstelijns zorgverleners, wijkgerichte professionals, docenten
Aantal pagina’s / duur: Powerpoints,18-22 pagina's
Ontwikkeld door: Vilans
Kosten: Gratis

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten