App risicosignalering bij kwetsbare ouderen

De App Risicoscan is een handig hulpmiddel voor zorgmedewerkers om eenvoudig en snel gezondheidsrisico’s bij kwetsbare ouderen te signaleren. De app is ontwikkeld voor wijkverpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers en medewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen.

Bekijk het filmpje:

Screening gezondheidsrisico’s

Via de app loop je een korte screening door op gezondheidsrisico’s als ondervoeding, mondproblemen, huidletsel, incontinentie en vallen. De app geeft aan of er sprake is van een verhoogd risico. Ook signaleert de app andere gezondheidsrisico’s, die je vervolgens meteen kunt checken.

Checklist Veilige Zorg

De App Risicoscan is ontwikkeld door het Kennisplein Zorg voor Beter en is gebaseerd op de Verkorte Checklist Veilige Zorg. Op Zorg voor Beter is bij het thema Risicosignalering uitgebreide achtergrondinformatie te vinden over risicosignalering in de ouderenzorg. De app is te downloaden via Google Play (voor Android) en de App Store (voor Apple).

App Risicoscan op Kennisplein Zorg voor Beter


Voor wie: Eerstelijns zorgverleners, Wijkgerichte professionals
Aantal pagina’s / duur: n.v.t.
Ontwikkeld door: Kennisplein Zorg voor Beter
Kosten: In 2015 gratis, daarna betaald

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten