Kennis delen over interdisciplinair samenwerken rondom ouderen

08 maart 2016

De eerstelijnszorg voor thuiswonende kwetsbare ouderen wordt steeds meer interdisciplinair georganiseerd. Wat is de rol van de huisarts bij deze samenwerking? Wat zijn de ervaringen en goede voorbeelden? Deel kennis en ervaring in de leergemeenschap Lokaal Samenwerken / Vroegsignalering van BeterOud

Leergemeenschap ouderenzorgBen je benieuwd naar ervaringen van collega’s en goede voorbeelden van interdisciplinaire samenwerking voor thuiswonende ouderen? Kom dan 31 maart naar Utrecht voor de bijeenkomst in het kader van de leergemeenschap Lokaal Samenwerken / Vroegsignalering van BeterOud. De rol van de huisarts staat deze middag centraal. Sprekers gaan in op het belang van samenwerking tussen zorg en welzijn aan de hand van de NPO-projecten ‘SamenOud’ en ‘Even Buurten’.

Sprekers 31 maart 

De sprekers op de bijeenkomst van 31 maart zijn: 

  • Dr. Hanna van Dijk, Erasmus Universiteit Rotterdam, gepromoveerd op evaluatieonderzoek NPO-project Even Buurten 
  • Dorothee de Bruin, Zorggroep Tangenborgh, Lokaal Projectleider SamenOud ZO-Drenthe. 
  • Spreker Laego (Landelijk Netwerk van Kaderhuisartsen Ouderengeneeskunde) over de rol van de huisarts bij zorg en ondersteuning voor thuiswonende ouderen (onder voorbehoud)

Bekijk het programma van de leergemeenschap op 31 maart (pdf) Meld je nu aan voor de leergemeenschap. Deelname is kosteloos.

Leren met elkaar in een leergemeenschap

De leergemeenschap is bedoeld voor professionals in zorg en welzijn en actieve ouderen die zich bezig houden met integrale samenwerking rondom ouderen. Er zijn in 2016 in totaal 3 bijeenkomsten. De focus ligt op het onderling uitwisselen van praktijkervaringen op het gebied van interdisciplinaire samenwerking en het samen zoeken naar verbeteringen.

Invulling bijeenkomsten

De overige bijeenkomsten vinden plaats op 22 juni en 4 november 2016. De invulling van deze bijeenkomsten geven we samen met de deelnemers vorm. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn:

  • Hoe bevorder je de participatie van ouderen? En welke partners zijn daarbij belangrijk? 
  • Financiering en implementatie. Op welke manier kun je een project borgen en wat is de betrokkenheid van verzekeraars en gemeenten daarbij?

Meer informatie en aanmelden leergemeenschap op de website BeterOud

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten