Wie is Wie in de wijk? - bekijk de infographic

22 december 2016

Integraal werken in de wijk vraagt van lokale spelers dat ze elkaar weten te vinden en elkaars meerwaarde kennen. De infographic 'Wie is Wie in de wijk?' van BeterOud laat zien wie er actief zijn in de wijk en wat hun belangrijkste taken zijn.

Maak kennis met de spelers in het sociale en medische domein. Zoals Kelly: generalist in het wijkteam, Madelon: wijkverpleegkundige, Lieze: Wmo-consulent, Ron: huisarts, Wieneke: praktijkondersteuner, Pietje: coördinator vrijwilligerswerk en vele anderen. Zij vertellen over hun taken en verantwoordelijkheden en met wie ze het meeste samenwerken. Lees hun tips!

Infographic Wie is wie in de wijk?

Download de infographic (pdf)

Breng jouw eigen wijk in kaart

De publicatie is tevens bedoeld als instrument voor beleidsmakers, beroepskrachten en vrijwilligers om een gesprek op gang te brengen over de spelers in de wijk. Welke spelers zijn er? Wat doen ze? Zijn er dubbelingen, witte vlekken, onduidelijkheden? Welke spelers zijn eigenlijk nodig in de wijk? Achterin de publicatie is een werkblad opgenomen, waarmee je jouw wijk in kaart kunt brengen. 

Geen volledig beeld van de wijk

Via de social media ontvangen wij vragen over ontbrekende spelers en ontbrekende vormen van zorg. De makers hebben met de infographic een algemeen beeld willen schetsen van de veelheid aan spelers in de wijk. Het is niet hun doel om volledig te zijn. Er zijn ontzettend veel professionals actief in de wijk en de situatie is bij elke gemeente anders. Het gaat hen met name om het voeren van een dialoog over de spelers in de wijk.

Verder lezen

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten