Article Header Image

Integraal werken in de wijk

Het speelveld tussen gemeenten, aanbieders van zorg- en welzijn en (georganiseerde) burgers is veranderd. Meer samenwerking, minder eilandjes, het tegelijk oppakken van ondersteuningsvragen op verschillende leefdomeinen, verbindingen leggen tussen het sociale en medische domein, kortom een integrale aanpak.

Hoe dat in een wijk of in een gemeente concreet wordt georganiseerd, kan er heel verschillend uit zien. In veel gemeenten begint integraal werken in de wijk met het vormgeven van een sociaal wijkteam. Daarvoor is het belangrijk dat de feiten en cijfers over de wijk op tafel liggen en te weten welk toekomstscenario bij de gemeente past.

Dit thema biedt je een blik in de toekomst, trends in lokale samenwerking, een wijkkompas voor het samenstellen van sociale wijkteams en voorbeelden van burgerinitiatieven in zorg en welzijn, die overal in Nederland ontstaan.

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten