E-magazine ‘Gezond en wel in de wijk’

09 mei 2016

Gemeenten die willen werken aan een gezonde wijk kunnen een keuze maken uit een selectie van erkende interventies. Deze zijn gebundeld in het E-magazine ‘Gezond en wel in de wijk’. Van preventie tot langdurige zorg is in kaart gebracht welke interventies werken.

E-magazine 'Gezond en wel in de wijk'

De omslag naar een participatiesamenleving heeft al veel mooie aanpakken opgeleverd waarbij burgers een actieve rol spelen. Zoals het opbouwen van netwerken in de wijk, kwetsbare mensen ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen en talentontwikkeling van jongeren in achterstandswijken. Hiervoor zijn kwalitatief hoogwaardige interventies beschikbaar. Het Samenwerkingsverband Erkenning van Interventies bundelt deze kennis en ondersteunt beleid en praktijk op een eenduidige manier. Het gaat daarbij niet alleen om kennis, maar ook om het weloverwogen benutten daarvan in de praktijk.

Interventies per thema

Zeven landelijke kenniscentra werken samen in het erkenningstraject: het Nederlands Jeugdinstituut (NJi), RIVM Centrum Gezond Leven, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ), Kenniscentrum Sport, Movisie, Trimbos-instituut en Vilans. Alle interventies zijn op dezelfde manier en met gelijke criteria beoordeeld. Per thema zijn de interventies ondergebracht in databanken van de partners. Zo zijn de interventies voor het sociale domein te vinden bij Movisie, voor de langdurige zorg voor ouderen en voor mensen met een beperking bij Vilans en voor de geestelijke gezondheidszorg bij het Trimbos-instituut.

Naar het E-magazine ‘Gezond en wel in de wijk’

Verder lezen

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten