Wijkkompas voor het inrichten van een sociaal wijkteam

Hoe richt je een wijkteam in? Vilans bundelde lessen uit de praktijk in het Wijkkompas. Bij het inrichten van sociale wijkteams komt veel kijken. Het vraagt om een andere, integrale manier van werken. Dat is soms nog wennen en zoeken naar de juiste samenstelling en werkwijze.

Geleerde lessen sociale wijkteams

In de afgelopen periode heeft Vilans in diverse gemeenten pilots uitgevoerd die een indicatie geven van wat wel en niet werkt bij het inrichten van sociale wijkteams. De lessen uit deze pilots hebben we gebundeld in het Wijkkompas.

vilans wijkteam

Stappen en aandachtspunten wijkgericht werken

Het kompas draagt bij aan de kwaliteit van wijkgericht werken. In het Wijkompas zijn toekomstscenario’s en een wijkfoto belangrijke eerste stappen. Daarnaast bespreken we negen onderwerpen waarvan we in de praktijk hebben gezien dat het belangrijk is bij de inrichting van de sociale wijkteams. Per onderwerp benoemen we waar het om gaat, wat het oplevert en welke dilemma’s je tegenkomt als je hiermee aan de slag gaat.

Download het wijkkompas voor sociale wijkteams (pdf)


Voor wie: Eerstelijns zorgverleners, Bestuurders / managers
Aantal pagina’s / duur: 20 pagina’s
Ontwikkeld door: Vilans
Kosten: Gratis

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten