Handreiking Lokale Integrale Aanpak gezondheid

Samenwerken met lokale partners aan preventie van chronische ziekten en gezondheid van burgers, dat is de kern van het ZonMw-programma Gezonde Slagkracht. Binnen dit zes jaar durende programma (2009-2014) werkten 30 gemeenten aan gezondheidsthema’s als sport en bewegen en preventie van overgewicht, alcohol en drugs. 

Handreiking Lokale integrale aanpak gezondheid

9 onderwerpen voor het onderwijs

Op basis van de verzamelde kennis, ervaringen en inzichten is een digitale handreiking voor het onderwijs samengesteld. Met speciaal voor het onderwijs aangevulde informatie over taken & werkzaamheden, bronnen, theorieën, instrumenten & methodieken, trainingen en potentiële gastsprekers. Ook biedt de handreiking informatie over benodigde competenties & vaardigheden voor (toekomstige) wijkgerichte professionals die vanuit een integrale aanpak werken.

Hbo- of wo-onderwijs zorg en welzijn

Ben je als docent werkzaam in het hbo- of wo-onderwijs voor zorg en welzijn? Dan biedt de handreiking je veel bruikbare kennis en informatie over een integrale werkwijze in de wijk. Je kunt de onderwerpen apart downloaden.

De digitale handreiking bestaat uit de volgende onderwerpen, die afzonderlijk te downloaden zijn:


Voor wie: Docenten, bestuurders, zorgverleners
Aantal pagina’s / duur: diverse pagina’s
Ontwikkeld door: ZonMw
Kosten: Gratis

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten