Wat is de impact van nieuwe samenwerkingsvormen op governance?

Het werken in netwerken en samenwerkingsverbanden heeft gevolgen voor de vormgeving en uitvoering van governance. Vier thema’s spelen een belangrijke rol in governance tussen organisaties, menen Monique Spierenburg, Dieke Feliksdal-de Jong en Mirella Minkman.

In een artikel in Boardroomzorg signaleren zij dat decentralisatie, integratie en personalisering van zorg en ondersteuning de trends zijn achter de grote veranderingen in de langdurende zorg. Deze trends stellen ons voor integrale vraagstukken, die over de grenzen van organisaties en domeinen heen gaan.

Download het artikel Governance in de kinderschoenen (pdf)

Impact van nieuwe samenwerkingsvormen op governance

Nieuwe vormen van samenwerking

Deze nieuwe ontwikkelingen vragen om verbinding tussen werelden. We zien regionaal en lokaal nieuwe vormen van samenwerking ontstaan, bijvoorbeeld in of tussen burgerinitiatieven die het dagelijks leven, welzijn en zorg verbinden. Wat betekent het werken in netwerken en samenwerkingsverbanden voor de vormgeving en uitvoering van de governance? Dit artikel verscheen in november in Boardroomzorg, vakblad voor bestuurders, directeuren en toezichthouders in de zorg.

Verder lezen


Voor wie: Bestuurders / managers
Aantal pagina’s / duur: 2 pagina's
Ontwikkeld door: Vilans
Kosten: Gratis

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten