Begrijp je lichaam

Begrijp je lichaamVoorlichtingsmap met eenvoudige afbeeldingen en teksten over het menselijk lichaam en over veel voorkomende klachten, om zorgprofessionals te ondersteunen bij het afstemmen van voorlichting op laaggeletterde patiënten. Met achtergrondinformatie over laaggeletterdheid en gezondheidsvaardigheden (2012).

Download de Voorlichtingsmap Begrijp je lichaam (pdf)

Laaggeletterde patiënten missen vaak basiskennis over hun eigen lichaam, aandoeningen en behandelingen. Hierdoor begrijpen zij vaak niet wat je zegt. Ze stellen weinig vragen en durven niet altijd te zeggen dat ze je niet begrijpen. Dat kan leiden tot irritaties en misverstanden, zowel bij de patiënt als bij de zorgverlener! Om de laaggeletterde patiënt de zorg te kunnen geven die hij verdient, is het van belang basiskennis over het menselijk lichaam, klachten en zelfzorg over te dragen. Omdat laaggeletterdenniet goed kunnen lezen, is visueel materiaal onmisbaar. In deze voorlichtingsmap (pdf) vind je dit materiaal.

Bekijk ook de interactieve oefenmodule van Begrijp je lichaam met vragen over o.a. hart- en bloedvaten en luchtwegen en longen.


Voor wie: Eerstelijns Zorgverleners, wijkgerichte zorgprofessionals
Aantal pagina’s / duur: 85 pagina's
Ontwikkeld door: CBO, LHV, NHG, Stichting Lezen & Schrijven, Stichting Expertisecentrum ETV.nl en Pharos
Kosten: Gratis, je betaalt alleen € 10,00 verzendkosten. 
Afkomstig uit: Toolkit Gezondheidsvaardigheden

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten