Campagne voor veilig medicijngebruik laaggeletterden

12 oktober 2015

Onder de naam 'Kunt u dat even uitleggen?' zijn Pharos, KNMP en Stichting Lezen en Schrijven een campagne gestart voor veiliger medicijngebruik van laaggeletterden. 

24 iconen voor apothekers

Icoon medicijninformatie voor laaggeletterdenSpeciaal voor de campagne zijn 24 iconen voor apothekers ontwikkeld voor begrippen als 'met voedsel innemen', 'vermindert uw reactievermogen' en 'koel bewaren'. De plaatjes staan op de website Apotheek.nl. Apothekersassistenten kunnen de afbeeldingen gebruiken bij de balie.

Week van de Alfabetisering

De campagne luidde de landelijke ‘Week van de Alfabetisering’ in. Van 7 tot 13 september vinden in het hele land duizenden activiteiten plaats, die in het teken staan van taal. Lees meer over de jaarlijkse ‘Week van de Alfabetisering’ van Stichting Lezen & Schrijven.

Visuele middelen inzetten

Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, zijn vaak ook minder gezond. Zorgverleners kunnen rekening houden met deze beperking, door bijvoorbeeld een langere consulttijd te nemen, informatie te doseren en visuele middelen in te zetten. Materialen hiervoor vind je in de Toolkit Gezondheidsvaardigheden.

Verder lezen

 

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten