De ZelfredzaamheidsRadar nu digitaal verkrijgbaar

26 januari 2016

Steeds meer zorgorganisaties gebruiken de ZelfredzaamheidsRadar. Een instrument om de zelfredzaamheid van cliënten in kaart te brengen en, als er problemen zijn, hiervoor oplossingen te bedenken. De ZelfredzaamheidsRadar is nu ook digitaal verkrijgbaar.

15 domeinen van zelfredzaamheid

ZelfredzaamheidsRadarZelfredzaamheidsradar brengt op 15 domeinen de zelfredzaamheid in beeld, waaronder eten en drinken, dagelijkse activiteiten, lichaamshouding en mobiliteit. Ieder domein kun je een cijfer geven (tussen 1 en 5). Zorgverleners vullen de kaart samen met de cliënt en hun naasten in. Door naar elk van de vijftien domeinen tegelijk te kijken, verlies je de samenhang niet uit het oog. Als de cliënt op een bepaald domein lager scoort ga je zoeken naar verbeteringen, met en zonder hulpmiddelen of slimme technologie. Bekijk de nieuwe digitale versie van de ZelfredzaamheidsRadar

Gratis e-Learning

Je kunt de ZelfredzaamheidsRadar op je PC, tablet of telefoon invullen, opslaan, printen, versturen en invoeren in een gezondheidsdossier. Naast digitaal, is er ook een printversie van de Zelfredzaamheidsradar (pdf). Ook kun je een gratis e-learning over de Zelfredzaamheidsradar bekijken op Free-learning.nl. Op www.zelfredzaamheidsradar.nl vind je verder instructiefilms, oefenkaarten en cases.

Handreiking zelfredzaamheid

Wil je meer weten over het bevorderen van zelfzaamheid? Download de handreiking zelfredzaamheid met praktische handvatten en tips.

Meer instrumenten over zelfredzaamheid

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten