ZonMw rondt programma ‘Gezonde Slagkracht’ af

09 november 2015

Vier jaar lang heeft ZonMw gewerkt aan een geïntegreerd gezondheidsbeleid op gemeentelijk niveau. Projectleiders zijn erin geslaagd  om verschillende sectoren, zoals Welzijn, Ruimtelijke ordening en Onderwijs binnen een gemeente te verbinden.

30 projectkaarten

Op verzoek van ZonMw heeft Movisie de resultaten op een rijtje gezet. Deze zijn per project systematisch op een kaart samengevat. Op basis van het materiaal is het gelukt om 30 projectkaarten te maken. De gekozen gezondheidsthema’s van die 30 gemeenten zijn overgewicht, sport en bewegen, (preventie van) alcohol en drugs.

Speciale aandacht

Uiteraard is speciaal de aandacht gevestigd op de programmadoelen zoals burgerparticipatie, gezonde leefstijl, publiek- en private samenwerking. Zo laten verschillende gemeentes zien met welke programma’s gewerkt wordt aan zelfsturing, wijkgerichte zorg en het tegengaan van overgewicht. De kaarten zijn een handzame samenvatting voor collega’s die aan dezelfde onderwerpen werken.

Bekijk hier de 30 projectkaarten van Gezonde Slagkracht

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten