Effecten Ster - Zelfredzaamheid

Dit instrument, met bijbehorend app, is voornamelijk gericht op het in kaart brengen van problemen en benodigde acties, maar kan ook ingezet worden om zelfredzaamheid in kaart te brengen en te verbeteren. Bekijk het filmpje:

Het instrument is niet vanuit de zorg ingestoken, maar vanuit verschillende doelgroepen. Er zijn zes soorten sterren, gebaseerd op doelgroep of thema, bijvoorbeeld de Ouderen Ster, de Gezin Ster of de Budget Ster. De sterren hebben tussen zes tot acht domeinen.

De Ouderen Ster heeft 7 domeinen: gezond leven, sociale contacten, positief in het leven staan, waardig worden behandeld, zelfstandig voor jezelf (en eventueel een ander) kunnen zorgen, veilig voelen en omgaan met geld. Aan de hand van een aantal vragen ontstaat een figuur in de vorm van een ster. Vorderingen kunnen ook via de ster inzichtelijk gemaakt worden.

Meer informatie op de website van de Effecten Ster (Ouderen Ster)


Voor wie: Wijkgerichte professionals
Aantal pagina’s / duur: meerdere pagina’s
Ontwikkeld door: Effecten Ster BV
Kosten: op aanvraag
Afkomstig uit: Overzicht Instrumenten Zelfredzaamheid

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten