Infographic burgerinitiatieven zorg en welzijn

Hoeveel burgerinitiatieven en zorgcoöperaties zijn er in Nederland? Wat doen ze? Wie zijn de initiatiefnemers? Bekijk de ‘Infographic Burgerinitiatieven zorg en welzijn’, een beeldend overzicht met cijfers, feiten, filmpjes, praktijkverhalen en tips om zelf een burgerinitiatief te beginnen.

Download de Infographic Burgerinitiatieven in zorg en welzijn (pdf)

Burgerinitiatief Zorg en Welzijn

Waarom een zorgcoöperatie?

De redenen om een burgerinitiatief te beginnen lopen uiteen. Sommigen willen de lokale saamhorigheid versterken, anderen zijn ontstaan uit onvrede over de huidige zorgverlening. Op de interactieve google maps kaart van Vilans vind je alle initiatieven in Nederland en een lijst met de namen van de coöperaties.

Kennis delen

Burgerinitiatieven hebben een sterke behoefte om kennis te delen. Ze willen vooral niet opnieuw het wiel uitvinden en leren graag van goede voorbeelden die er al zijn. De infographic voorziet in deze behoefte met vele voorbeelden, tips, fimpjes en verwijzingen naar initiatieven.


Voor wie:  Eerstelijnszorgverleners, bestuurders / managers, wijkgerichte professionals
Aantal pagina’s / duur: 12 pagina’s
Ontwikkeld door: Vilans 
Kosten: Gratis

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten