Snel naar het juiste hulpmiddel op de vernieuwde hulpmiddelenwijzer

06 oktober 2016

De Hulpmiddelenwijzer is vernieuwd! De website waar je onafhankelijke informatie vindt over allerlei soorten hulpmiddelen is overzichtelijker en gebruikersvriendelijker geworden. Bezoekers kunnen nu sneller en gemakkelijker het hulpmiddel vinden waar zij naar op zoek zijn.

De nieuwe Hulpmiddelenwijzer is bedoeld voor eindgebruikers van hulpmiddelen, mantelzorgers en zorgmedewerkers. De website bevat een overzicht van middelen en mogelijkheden voor mensen bij wie de dagelijkse handelingen niet (meer) vanzelf gaan. Bij elk hulpmiddel lees je:

  • Waarvoor dient het?
  • Hoe werkt het?
  • Belangrijk om te weten
  • Varianten van het hulpmiddel
  • Kosten en vergoedingen
  • Tips van gebruikers

Naar de Hulpmiddelenwijzer

Volledig nieuwe hulpmiddelenwijzer gelanceerd

Gebruiksvriendelijkheid voorop

De nieuwe Hulpmiddelenwijzer ziet er compleet anders uit dan de voorgaande. Erik de Jeu, technisch projectleider bij Vilans: ‘De informatie die we via de Hulpmiddelenwijzer geven wordt zeer gewaardeerd. Vooral informatie over vergoedingen van hulpmiddelen. Die hebben we dan ook behouden in de nieuwe site. Het bleek echter dat mensen moeite hadden om snel de informatie te vinden waarnaar ze op zoek waren. In samenwerking met een ontwerpbureau en een aantal eindgebruikers hebben we gekeken hoe we de gebruikersvriendelijkheid konden verbeteren.’ 

Hulpmiddelen bij dagelijkse activiteiten

De Hulpmiddelenwijzer is ontwikkeld in opdracht van VWS en is bedoeld voor mensen met een beperking, waardoor ze hun dagelijkse activiteiten niet meer zelfstandig, veilig of comfortabel kunnen uitvoeren. De hulpmiddelen helpen hen zo lang mogelijk mobiel en zelfstandig te blijven.

Meer informatie over hulpmiddelen

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten