Lesbrief niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Oorzaken, gevolgen, signalen en zorg: in deze lesbrief staat alle benodigde basisinformatie over niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De lesbrief is bedoeld voor aankomende wijkprofessionals en zorgverleners. Door de deskundigheid van studenten op het gebied van NAH te bevorderen, kan de kwaliteit van zorg voor mensen met NAH en hun naasten verbeteren. De lesbrief is ontwikkeld door Hogeschool Windesheim Flevoland in een werkplaats van Kennisplein Gehandicaptensector.

Download de gratis lesbrief

Lesbrief niet-aangeboren hersenletsel (nah)De lesbrief is als geheel te downloaden of per hoofdstuk.

Lesbrief 'NAH: oorzaken, gevolgen, signalen en zorg' (pdf)

Facts over NAH

Jaarlijks krijgen naar schatting 130.000 mensen te maken met een vorm van hersenletsel door bijvoorbeeld een ongeluk, een herseninfarct, een tumor, een hartstilstand of een hersenbloeding. In Nederland leven naar schatting 650.000 mensen met de gevolgen van hersenletsel (NAH). Dit is bijna 4 procent van de Nederlandse bevolking. Meer feiten en cijfers over NAH lees je in de Factsheet Niet-aangeboren hersenletsel (pdf)


Voor wie: Eerstelijnszorgverleners, wijkgerichte professionals
Aantal pagina’s / duur: 39 pagina’s
Ontwikkeld door: Hogeschool Windesheim Flevoland ism. Kennisplein Gehandicaptensector 
Kosten: gratis

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten