Article Header Image

Beschrijving 9 proeftuinen

In 2013 heeft minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft 9 regio’s benoemd tot proeftuinen ‘Betere zorg met minder kosten’. Het gaat om regionale samenwerkingsverbanden van aanbieders van zorg en welzijn, zorgverzekeraars, patiëntvertegenwoordiging en andere partners. Lees meer over de proeftuinen populatiemanagement (pdf)

De proeftuinen experimenteren met populatiemanagement: initiatieven binnen zorg en welzijn gericht op de vragen en behoeften van een specifieke groep mensen, oftewel een populatie. Bijvoorbeeld alle mensen die ingeschreven staan bij dezelfde huisarts, of alle mensen in een regio. De initiatieven streven allemaal de zogenaamde ‘triple aim’ na: 3 doelen die met elkaar samenhangen: een gezondere populatie, beter ervaren kwaliteit van zorg tegen minder kosten. In dit thema vind je beschrijvingen van de 9 proeftuinen populatiemanagement. 

 

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten