Infographic samenwerking wijkteams, specialisten en huisartsen

18 maart 2016

Veel gemeenten werken met sociale wijkteams om integrale zorg en welzijn te realiseren. In de teams werken generalistische professionals samen met huisartsen en specialisten. Hoe werken deze partijen in de praktijk samen? Bekijk de infographic van Vilans.

Infographic De juiste professional op het juiste moment - deel 2De infographic De juiste professional op het juiste moment - deel 2 (pdf) beschrijft verschillende samenwerkingsvormen en ervaringen in de praktijk en gaat in op vragen als: 

  • Hoe zijn de teams samengesteld?
  • Hoe zijn de rollen verdeeld? 
  • Wie heeft de regie? 
  • Hoe verloopt kennisdeling? 
  • Wat zijn de succesfactoren?

Wijkteams en huisartsen

De infographic gaat ook in op de samenwerking tussen sociale wijkteams en huisartsen. Wijkteamleden en huisartsen doen 6 aanbevelingen voor een goede samenwerking, zoals: maak kennis met elkaar, zorg voor duidelijke afspraken en terugkoppeling. Lees alle aanbevelingen op pagina 5 (pdf)

Eerder verscheen de infographic De juiste professional op het juiste moment - deel 1 (pdf) waarin Vilans 3 samenwerkingsmodellen beschrijft.

Verder lezen

kennispleinchronischezorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten